Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Heb je jouw bestelling op een werkdag voor 22:00 uur geplaatst? Dan wordt jouw bestelling de volgende dag bezorgd (met uitzondering van zon- en feestdagen).
Zodra jouw pakket verzonden is, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de track en tracé code waarmee je jouw pakket kunt volgen.
Moet ik de verzendkosten betalen?
Wanneer je een bestelling boven de €75,00 plaatst betaal je geen verzendkosten. Plaatst je een bestelling van onder de €75,00 euro? Dan wordt er een bedrag van €4,99 bij jouw totaalbedrag opgeteld.
Kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Zodra jouw pakket verzonden is, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de Track & Trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen.
Hoe kan het dat mijn Track & Trace code niet werkt?
Jouw pakket is te volgen vanaf het moment dat de chauffeur zijn route van de dag heeft aangemeld. De code is daarom 12 uur nadat je het ontvangen hebt werkzaam.
Mijn pakket is niet geleverd, wat moet ik nu doen?
Het kan zijn dat jouw pakket vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren daarom eerst om goed de track en trace code te bekijken. Hierin staat aangegeven hoelaat het pakket geleverd zal worden.
Mocht de track en trace code iets vreemds aangeven mag je contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice zal jou dan verder helpen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar onze klantenservice via [email protected] of bel ons op het nummer +31 (0)20 218 48 21. Wij helpen je graag verder!