Binnen welk termijn wordt mijn retourzending verwerkt?
Zodra we jouw retourzending in goede orde ontvangen hebben, zullen wij deze binnen 10 werkdagen verwerken. Hiervan ontvang je een bevestiging per mail.

Wanneer de retourzending is verwerkt wordt het aankoopbedrag als volgt teruggestort:
* iDeal: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je rekening.
* MasterCard/Visa: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je creditcard overzicht.
* PayPal: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je PayPal rekening.
* Afterpay: Het aankoopbedrag wordt verrekend met jouw Afterpay factuur.
* Fashioncheque/Gift Card: Het aankoopbedrag wordt weer teruggestort op dezelfde kaart. Bewaar de code van de kaart dus goed.
Binnen hoeveel dagen kan ik mijn items retourneren?
Alle artikelen kunnen binnen 21 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Let wel op dat jouw geretourneerde item moet voldoen aan de volgende voorwaarde:

- Het item is ongedragen.
- Het item is onbeschadigd.
- Het item is voorzien van de aangehechte labels.
Moet ik mijn gratis goodie die ik verkregen heb met de kortingscode ‘’GOODIE’’ terugsturen wanneer ik mijn order retourneer?
De goodie hoeft alleen teruggestuurd te worden wanneer de gehele order wordt geretourneerd. Besluit je bij een volledige retourzending om de goodie toch te houden, dan zal de waarde van de goodie worden ingehouden op het retourbedrag. Wanneer je een gedeelte van je order retourneert, mag je de goodie houden.
Hoe kan ik mijn items retourneren met het bedrijf Post NL?
Volg de volgende stappen om jouw items op de juiste manier te retourneren met Post NL:

Stap 1: Leg de items die je wilt retourneren samen met het retourformulier terug in de doos.
Retourzendingen zonder retourformulier kunnen niet in behandeling genomen worden.
Stap 2: Plak de retoursticker op de bovenkant van de doos. Zorg dat je eigen adres niet meer zichtbaar is om verwarring te voorkomen.
Stap 3: Lever je pakket in bij een PostNL punt, kijk op postnl.be/locatiewijzer voor een punt bij jou in de buurt.
Stap 4: Bewaar de track en tracé code die je bij de kassa krijgt wanneer je het pakketje afgeeft.
Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn items?
Voor het retourneren van je JOSH V order rekenen wij een vergoeding van €2,99. Dit bedrag zal in mindering gebracht worden op je retourbetaling. 10% van dit bedrag schenken wij aan het goede doel Sympany. Dit gereduceerde tarief geld alleen wanneer je gebruikmaakt van de procedure 'Retourneren met PostNL' Wanneer je met een andere vervoerder wenst te retourneren zijn de volledige directe kosten voor het terugsturen voor jouw eigen rekening.
Ik heb gekozen om te betalen via Afterpay.
Moet ik mijn factuur betalen bij een retourzending?
Nee, dit is niet nodig. Een Afterpay factuur wordt automatisch verrekend met de retourzending. Als de gehele bestelling geretourneerd is krijg je van Afterpay een aangepaste factuur via de mail met daarop alleen de retourvergoeding van €2,99. Wanneer er een gedeelte van de bestelling geretourneerd is, stuurt Afterpay een aangepaste factuur via de mail met daarop het resterende bedrag en de retourvergoeding van €2,99
Kan ik mijn items ruilen?
Het is helaas niet mogelijk om items te ruilen die gekocht zijn via onze webshop. Wij willen je graag adviseren het onderstaande stappenplan aan te houden wanneer je geïnteresseerd bent in een ander item.

Stap 1. Retourneer het ongewenste item via Post NL. Dit artikel zal als een normale retour beschouwd worden en zal binnen 7 werkdagen verwerkt worden.
Stap 2. Bestel in de tussentijd een nieuw item op onze website. Wanneer je dit op een werkdag voor 22:00 uur doet, heb je het item de volgende dag in huis.
Is het mogelijk om een (sale)item te retourneren?
Indien (sale)aankopen niet aan de verwachtingen voldoen, is er de mogelijkheid om deze te retourneren.
Is het mogelijk om een artikel te retourneren via een winkelverkooppunt of andersom?
Artikelen die via de officiële JOSH V webshop zijn besteld, kunnen alleen geretourneerd worden via het postadres wat op het retourformulier staat. Artikelen die in een winkel zijn gekocht, kunnen alleen bij de betreffende verkooppunten teruggebracht worden.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar onze klantenservice via [email protected] of bel ons op het nummer +31 (0)20 218 48 21. Wij helpen je graag verder!