0
veilig betalen
0

Veelgestelde vragen

Kledingreparatie

Waarom openen JOSH V en ReShare naaiateliers in de ReShare Stores?

Hergebruik en levensduurverlenging zijn essentieel voor een duurzamere textielketen. Bij JOSH V maken we items met een tijdloze look & feel gemaakt van hoogwaardige materialen die lang mee gaan. Door te werken met natuurlijke tinten, die regelmatig terugkomen in onze collecties, kun je onze items eindeloos met elkaar combineren. Om ervoor te zorgen dat onze kleding nog langer meegaat, stimuleert JOSH V haar consumenten op een goede manier met hun kleding om te gaan. Daarom heeft JOSH V onder andere samen met ReShare naaiateliers geopend in zes ReShare Stores in Nederland. In deze Reshare Stores bieden wij een gratis reparatieservice aan voor JOSH V klanten. Dit is mogelijk dankzij een donatie van JOSH V voor de aanschaf van naai-en lockmachines in deze filialen. JOSH V-klanten kunnen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Deventer gratis gebruik maken van deze reparatieservice. Op deze manier werken JOSH V en ReShare samen naar een duurzamere textielketen.

Waar kan ik mijn JOSH V kledingstuk(ken) heenbrengen voor deze service?

ReShare Store Amsterdam
Bilderdijkstraat 183
1053 KR Amsterdam
088-0657560
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00

ReShare Store Rotterdam
Korte Hoogstraat 11-13
3011 GJ Rotterdam
088-0657535
Openingstijden
Maandag: 13:00 – 17:30
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 17:30
Zaterdag: 10:00 – 17:00

ReShare Store Den Haag
Paviljoensgracht 35 E.V.
2512 BL Den Haag
088-0657540
Openingstijden
Maandag: 12:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00

ReShare Store Eindhoven
Vrijstraat 21
5611 AT Eindhoven
088-0653331
Openingstijden
Maandag: 12:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:30

ReShare Store Deventer
Keizerstraat 4
7411HG Deventer
088 – 06 57 525
Openingstijden
Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00

ReShare Store Tilburg
Willem II Straat 51 -53
5038 BD Tilburg
088-0657550
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00

Welke JOSH V items vallen binnen de service?

Alle JOSH V kledingstukken vallen binnen de aangeboden service. Sieraden, accessoires, tassen, panty’s, schoenen, ‘garment care’ en JOSH V Home vallen niet onder de service. Om gebruik te maken van de kledingreparatie moet op het kledingstuk nog een label van JOSH V zichtbaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan eerst contact op met ons customer service team via [email protected].

Wat houdt de service in en welke prijzen worden er gehanteerd?

Onder de gratis reparatieservice van JOSH V vallen de volgende reparatie en herstelwerkzaamheden:

Let op: in de bepaling van de complexiteit van de reparatie en herstelwerkzaamheden is de inschatting van de coupeuse/ReShare Store-medeweker leidend.

• JOSH V-knoop (opnieuw) aanzetten

• Losse naden en (blinde) zomen repareren

• Lusje vastzetten

• Je eigen JOSH V-rits opnieuw aanzetten (m.u.v. herstellen ritsschuiver/-band/-stop)

• Extra materialen aanzetten (elastiek)

• Kleine scheuren of gaten stikken/repareren (0-2 cm)

• Rok, broek, jurk aan onderzijde inkorten (eenvoudige handeling/geen extra stof)

• Rok, broek, jurk aan onderzijde langer maken door middel van uitnemen van de zoom (eenvoudinge handeling/geen extra stof)

Onder de betaalde reparatieservice van ReShare vallen de volgende werkzaamheden:

Let op: ReShare hanteert gelijke prijzen als naaiateliers in de omgeving. De lijst met prijzen is beschikbaar in de ReShare Stores. Deze prijzen gelden ook voor niet-JOSH V items.

• Kledingstukken verlengen, innemen, tailleren en/of versmallen

• Kledingstuk inkorten met garen en/of blindzoom

• Extra stof aanzetten (nieuwe binnen voering, kraag)

• Grote scheuren of gaten repareren (+2 cm / +10min)

• Rok, broek, jurk aan onderzijde inkorten (complexe handeling/extra stof, +10 min)

• Reparatie rits (complexe handeling/extra stof, +10min)

Waarom werkt JOSH V samen met ReShare?

Wij geloven dat het essentieel is om samen te werken in het verduurzamen van JOSH V. ReShare streeft naar een circulaire textielketen en doen dit door kleding zo lokaal mogelijk te hergebruiken (o.a. in de ReShare Stores) en niet-verkoopbare kleding en textiel te recylcen. ReShare bezit dus veel kennis op het gebied van circulariteit en hier leren wij graag van. Ook is ReShare onderdeel van het Leger Des Heils en als stichting een organisatie zonder winstoogmerk. In de ReShare stores werken vrijwilligers – mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt – die zeer kundig zijn in het realiseren van herstel- en reparatiewerkzaamheden van kleding. Deze vrijwilligers zijn onder andere vluchtelingen die door het werk als coupeur/coupeuse in de ReShare-winkels integreren in het winkelteam en zo een beter gevoel bij de Nederlandse taal en samenleving krijgen, met als doel door te stromen naar betaald werk bij stomerijen. Zo empowered JOSH V haar eigen klant en de missie van ReShare om levensduur van kleding in Nederland te verlengen.

https://www.reshare.nl/circulariteit-en-duurzaamheid

Hoe dien ik mijn item(s) voor te bereiden voordat ik deze inlever?

Zorg ervoor dat je items gewassen en droog zijn en dat je zakken leeg zijn. Neem de bijgeleverde knopen mee zodat deze gebruikt kunnen worden bij de reparatie. Neem eventueel een tas mee voor de afgifte bij de ReShare Store zodat je kledingstuk daarin bewaard kan worden.

Hoe lang duurt het repareren van mijn item(s)?

Indien de coupeuse bij je bezoek aan de ReShare Store direct tijd heeft, kan het kledingstuk in de meeste gevallen direct worden hersteld. Bij afwezigheid van de coupeuse of een reparatieduur van +10 min. zal ter plekke aangegeven worden wanneer het item weer kan worden opgehaald. Het repareren van het kledingstuk duurt gemiddeld 7 tot 9 werkdagen vanaf het moment dat het bij de ReShare Store is ingeleverd. Let op dat vakantiedagen (bijvoorbeeld Pinksteren) niet gelden als werkdagen en het daardoor langer kan duren. Bij een alternatieve ophaaldatum wordt er telefonisch een nieuwe ophaalafspraak met je/de klant ingepland.

Waarom is het goed om mijn kleding te repareren?

De kleding- en textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Door meer kleding te hergebruiken, hoeft er minder geproduceerd te worden en draagt dit bij aan een gezondere wereld. Jij kunt dus ook verschil maken door gebruik te maken van onze reparatieservice en je kleding langer te dragen!

Mijn kledingstuk heeft een productiefout, moet ik dan ook naar een ReShare store voor reparatie?

Bij twijfel over een productiefout, gelieve eerst contact opnemen met onze JOSH V customer service. Voor meer informatie over garantie en klachten verwijzen we je graag door naar onze garantie en klachten pagina.

Ik ben klant van JOSH V. Kan ik ook mijn andere kleding kostenloos laten repareren?

Alle JOSH V-kledingstukken vallen binnen de aangeboden gratis service, met uitzondering van sieraden, accessoires, tassen, panty’s, schoenen, ‘garment care’ en JOSH V Home. Deze producten vallen niet onder de service. Alle niet-JOSH V-kledingstukken kunnen tegen betaling gerepareerd worden. 

Waarom kan alleen kleding van JOSH V kosteloos gerepareerd worden als het doel is verhoging van het aandeel herdaagbaar textiel en een circulaire textielketen?

Iedereen mag gebruik maken van de reparatieservice en zodoende het aandeel herdraagbaar textiel in de industrie te verhogen. Voor niet-JOSH V kledingstukken hanteert ReShare een toegankelijk tarief. De opbrengst hiervan stelt ze in staat om hun werk te kunnen blijven doen: bijdragen aan een circulaire textielketen, aanbieden van mooie, betaalbare kleding voor elke portomonnee en eerlijke kansen en passende werkgelegenheid bieden voor iedereen.

Welke gegevens moet ik achterlaten bij afgifte van een JOSH V item?

De medewerker in de desbetreffende ReShare Store noteert je naam, achternaam, postcode, e-mail en telefoonnummer t.b.v. de reparatieservice.

Wat als ik niet tevreden ben over de gratis reparatieservice?

Wij denken graag met je mee! Daarom zijn wij constant bezig om onze service te verbeteren. Wij zijn dan ook erg blij met jouw feedback. Laat een bericht achter via onze contactpagina met jouw mening, ervaring en/of opmerkingen m.b.t. de gratis reparatieservice vanuit JOSH V. Geef binnen 48 uur na ontvangst van de gratis reparatieservice aan wat er aan de hand is en waar je niet tevreden over bent. Je kunt hiervoor terecht bij ons customer service team via [email protected]. Benoem in deze mail eveneens wanneer dit product is opgehaald en afgeleverd, en upload foto's van de delen van je item(s) waar je niet tevreden over bent. Wij sturen binnen één tot drie werkdagen een inhoudelijke reactie terug. 

Wat als ik niet tevreden ben over de betaalde reparatieservice vanuit ReShare?

Voor vragen, opmerkingen en klachten rondom de betaalde reparatieservice vanuit ReShare kan contact worden opgenomen met de desbetreffende winkel door te bellen of erheen te gaan. Bekijk de website van de ReShare Stores voor de contactgegevens: https://www.resharestore.nl/winkels

In welke steden kan ik gebruik maken van de reparatieservice? Gaan jullie ook uitbreiden naar andere steden?

We zijn op dit moment actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Deventer, en breiden steeds meer uit naar andere Nederlandse steden. Zorg ervoor dat je ReShare Store volgt op Instagram en/of LinkedIn en bent ingeschreven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Kan ik ook mijn oude kleding doneren in een ReShare Store?

Ja, dat kan! Lever je zak met oude kleding in bij de ReShare Store. Leger des Heils ReShare streeft naar een circulaire textielketen, gelijke kansen voor iedereen én mooie, betaalbare kleding voor elke portemonnee. De kleding die jij inlevert, helpt ze om dit te bereiken. Wat er met de kleding kan gebeuren: het wordt weggegeven voor noodhulp, het wordt tegen sociale prijzen verkocht in een van hun eigen ReShare Stores, het wordt verkocht aan sorteerbedrijven of andere kringlopers óf het wordt gerecycled. Lever dus ook je kapotte kleding in! Lees meer over de bestemming van de kleding op de website https://www.reshare.nl/wat-gebeurt-er-met-de-kleding.