0
veilig betalen
0

Veelgestelde vragen

Ruilen & retourneren

Mag ik de goodie houden wanneer ik mijn bestelling (gedeeltelijk) retourneer?

Je hebt recht om een goodie te houden wanneer je na de retourverwerking nog steeds in aanmerking zou komen voor de goodie. Wanneer het totaalbedrag na de retourverwerking onder het minimumbedrag uitkomt om in aanmerking te komen voor de goodie, dient de goodie ook geretourneerd te worden.

Wil je de goodie toch graag houden? Dit kan! De waarde van de goodie wordt in dit geval bij de retourverwerking in mindering gebracht op het retourbedrag.

*Bovenstaande informatie is alleen van toepassing op bestellingen die tijdens een goodie actie zijn geplaatst.

Kan ik meerdere bestellingen in één pakket retourneren?

Ja, het is mogelijk om meerdere bestellingen in één pakket te retourneren. Het is hierbij belangrijk dat de pakbonnen van alle bestellingen die je samenvoegt in het pakket zitten. Om te zorgen dat het retourproces goed verloopt, is het daarnaast van belang om de ordernummers van de samengevoegde bestellingen door te geven aan ons customer service team. Dit kan per mail naar [email protected] of telefonisch via het nummer +31 (0)20 218 48 21. 

Is het mogelijk om sieraden te retourneren?

Voor items waarbij hygiëne van belang is, zoals sieraden, geldt dat deze om redenen van gezondheidsbescherming niet geretourneerd kunnen worden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

Het sieraad dient:

  • Ongedragen te zijn.

  • Onbeschadigd te zijn.

  • Geretourneerd te worden in de originele sieradendoos. Je mag de sieradendoos uiteraard wel openmaken om het item te bekijken.

Indien de sieraden aan bovenstaande eisen voldoet, mogen deze binnen de retourtermijn van 21 dagen geretourneerd worden.

Is het mogelijk om badkleding te retourneren?

Voor items waarbij hygiëne van belang is, zoals badkleding, geldt dat deze om redenen van gezondheidsbescherming niet geretourneerd kunnen worden wanneer deze niet aan de onderstaande eisen voldoen.

De badkleding dient:

  • Ongedragen te zijn.

  • Onbeschadigd te zijn.

  • Voorzien te zijn van de originele hygiënestrip en aangehechte labels.

Indien de badkleding aan bovenstaande eisen voldoet, mag deze binnen de retourtermijn van 21 dagen geretourneerd worden.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 21 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 21 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Ons retouradres:
Je kunt het pakket terugsturen door het retourlabel te gebruiken wat bij je bestelling is geleverd. Hierbij is het wel van groot belang om het bijbehorende retourformulier toe te voegen aan het pakket. Mocht je deze niet meer hebben, stuur dan een mail naar [email protected] of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 020 218 48 21.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Zit er garantie op mijn aankoop?

Voor alle items die gekocht worden op onze webshop geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Vertoont jouw aankoop een klacht? Dan mag je ons hierover mailen. Het is belangrijk om in deze mail jouw ordernummer te vermelden en een foto toe te voegen waarop de klacht duidelijk zichtbaar is. Je mag deze versturen naar [email protected].

Is het mogelijk om een afgeprijsd item te retourneren?

Zowel items uit de nieuwe collectie, als afgeprijsde items mogen geretourneerd worden binnen de retourtermijn van 21 dagen.

Zorg ervoor dat je de producten ongedragen, onbeschadigd en voorzien van de aangehechte labels, retourneert. Wanneer een item niet voldoet aan deze eisen, kan er tot 100% waardevermindering in mindering op je retourbetaling gebracht worden.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Kan ik mijn item(s) omruilen?

Het is helaas niet mogelijk om een item direct om te ruilen voor een ander item. Mocht je graag een andere kleur, maat of een geheel ander item willen ontvangen, dan raden wij jou graag aan om hiervoor een nieuwe bestelling te plaatsen en het item dat niet naar wens is te retourneren.

Ik heb gekozen voor Klarna als betaalwijze. Moet ik mijn factuur betalen wanneer ik mijn item(s) retourneer?

Je hoeft niet de volledige Klarna factuur te betalen wanneer je (een deel van) jouw bestelling retourneert. Om extra kosten te voorkomen is het belangrijk om jouw retour via de Klarna app aan te melden. Dit kan eventueel ook door telefonisch of via chat contact met hen op te nemen. Klarna zal dan de factuur voor jou pauzeren totdat jouw retour door ons is verwerkt.

Zodra jouw retourzending is verwerkt en je een retourbevestiging hebt ontvangen, zal ook de Klarna factuur worden aangepast. De aangepaste factuur ontvang je binnen drie werkdagen na de verwerking van jouw retour.

Waarom worden er retourkosten in rekening gebracht?

Het retourpercentage in de modebranche kan oplopen tot 50% of hoger. Het retourneren van pakketten heeft een grote impact op het milieu. Vanuit JOSH V willen wij deze impact graag, samen met jou, zoveel mogelijk minimaliseren.

Wij schenken 10% van de retourvergoeding jaarlijks aan een goed doel met een duurzaamheidsinitiatief. Houd elk jaar in januari onze social media kanalen in de gaten voor de bekendmaking van het goede doel.

Sinds 2020 schenken wij dit bedrag jaarlijks aan Sympany, een organisatie die textiel inzamelt en daarvoor een nieuwe bestemming zoekt of recyclet. In 2023 gaat 10% van de retourkosten naar ReShare. De rest van het bedrag wordt geïnvesteerd in een duurzamer JOSH V.

Lees hier meer over onze doelen en ontwikkelingen op het gebied van transport, verzenden en retourneren.

Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn item(s)?

Voor het retourneren van jouw JOSH V order rekenen wij een bedrag van €4,99.

Voor bestellingen t/m woensdag 13 juni 2023 geldt dat dit bedrag achteraf in mindering wordt gebracht op het terug te ontvangen bedrag. Heb je jouw bestelling op 14 juni 2023 of later geplaatst, dan worden de retourkosten in rekening gebracht bij het aanmelden van jouw retour in het retourportaal.

Wij schenken 10% van de retourvergoeding jaarlijks aan een goed doel.

Hoe kan ik mijn item(s) retourneren?

Volg voor een juiste afhandeling van je retour de stappen op de pakbon die bij je bestelling is gevoegd. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Onze customer service specialisten helpen je graag verder! 

Ons customer service team is op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur per mail bereikbaar op [email protected] of telefonisch op het nummer +31 (0)20 218 48 21.

Wat is jullie retourtermijn?

Wij hanteren een retourtermijn van 21 dagen. De items moeten ongedragen, onbeschadigd en voorzien van de aangehechte labels geretourneerd worden.

Haal je het niet om jouw items binnen 21 dagen te retourneren? Neem dan even contact op met ons customer service team via [email protected] of telefonisch via het nummer 020 218 48 21.

Ik heb mijn pakbon niet meer. Wat nu?

Voor het retourneren van een bestelling is het belangrijk om je pakbon toe te voegen aan het pakket dat je retourneert. Retourzendingen zonder pakbon kunnen namelijk niet in behandeling worden genomen.

Indien je niet meer in het bezit bent van de originele pakbon, kan je contact opnemen met ons customer service team. We sturen je dan graag een nieuwe pakbon toe per mail.

De customer service is op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur per mail bereikbaar op [email protected] of telefonisch op het nummer +31 (0)20 218 48 21.

Wanneer wordt mijn retourzending verwerkt?

Wij betalen het aankoopbedrag van de geretourneerde items zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 10 werkdagen terug na aanmelding van jouw retour. Wel mogen wij wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.

Zodra jouw retourzending is verwerkt, ontvang je een retourbevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij het plaatsen van jouw bestelling.