0
veilig betalen
0
3/05/2018

Bruiloft outfit inspiratie

josh-v-bruiloft-outfit-inspiratie-dames

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Awesome! Een prachtig feest vol liefde, gezelligheid, lekker eten en natuurlijk prachtig geklede gasten. Als gast is het kiezen van een perfecte outfit voor een bruiloft altijd lastig. Jouw outfit is voor een deel bepalend voor de sfeer en het hele plaatje van deze bijzondere dag. Je wilt de bruid niet overshinen, maar er wel feestelijk uit zien. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte zijn van alle do’s & don’ts van de look voor op een bruiloft. Met de volgende tips ben je helemaal ready om te shinen op deze mooie gelegenheid. Allereerst, wat voor bruiloft is het? Het thema van de bruiloft en de dresscode bepalen natuurlijk al een groot deel van je hele outfit! Daarnaast is ook de locatie bepalend voor je outfit- vindt de bruiloft plaats op een strand? In een kerk? Of een mooie tuin?

Dresscodes

Tenue de ville

Tenue de ville is een dresscode die formeel is, maar niet te chique. Deze dresscode komt veel voor bij bruiloften die overdag plaatsvinden. Pastelkleuren zijn bij deze dresscode heel gebruikelijk, maar niet verplicht. Korte en blote kleding is daarnaast vaak niet gepast. Geef een leuke draai aan je outfit door bijvoorbeeld een pak te dragen! Men denkt bij een bruiloft vaak meteen aan een jurk, maar verras een keer met een prachtig ‘Power Suit‘. Of je nou voor een pak of jurk kiest, keep in mind: hou het subtiel!

josh-v-bruiloft-outfit-tenue-deville

Cocktail

Voor deze dresscode is de outfit een inkoppertje; de cocktail dress! Een mooie cocktailjurk heeft de perfecte balans tussen feestelijk en classy. Natuurlijk kun je voor een wat meer ingetogen, of juist een meer vrouwelijkere cocktailjurk kiezen. De cocktaildress kun je bovendien voor veel verschillende evenementen en feestjes gebruiken. Een goede investering dus!

josh-v-bruiloft-outfit-cocktail-jurk

Black Tie

Is black tie de dresscode van de bruiloft? No worries! De mannen gaan in smoking en de vrouwen… In een adembenemende lange avondjurk! Vind je een lange jurk iets te degelijk? Kies dan voor een jurk met een hoge split, open rug of een subtiel decolleté. Mooie, glanzende sieraden mogen natuurlijk niet ontbreken voor een extra wauw-effect. You’ll be ready to make those heads turn!

josh-v-bruiloft-outfit-black-tie

Bohemian chic

Bohemian Chic is tegenwoordig een steeds populairdere dresscode voor bruiloften. Vaak wordt het niet specifiek aangegeven, maar deze stijl is bijvoorbeeld perfect voor dromerige, zwoele, zomerse bruiloften op het strand. Denk aan lange, zomerse jurken met kant, hoeden, bloemen, kettingen en armbanden. De term ‘Boho’ of ‘Bohemian’ verwijst naar ‘vrijheid’. Het belangrijkste is dus dat jouw look dit uitstraalt op de bruiloft. Zoek eens op Pinterest naar “bohemian wedding”, je krijgt dan prachtige sfeerbeelden die de perfecte inspiratie bieden. Good luck girls!

josh-v-bruiloft-outfit-bohemian

Bruiloft do's

Kies de juiste schoenen

Neem je chillste dansschoenen mee! Tijdens een feestje wil je natuurlijk niet als een muurbloempje met pijnlijke voetjes aan de zijlijn staan. Zonde van je prachtige outfit! Een paar nette loafers of chique sandaaltjes kunnen makkelijk mee in de tas. Wil je nu echt geen platte schoenen aan op het feest, zorg er dan voor dat je de meest comfortabele soort hak aantrekt. Sleehakken, blokhakken, of sandalen met een kleinere hak zijn allemaal wat voet-vriendelijker dan een killer heel, zeker op de dansvloer. Ben je je flats vergeten, maar ben je op een bruiloft zoals die van Lauren Conrad? Dan ben je een bofkont. Zij gaf op haar bruiloft namelijk een paar slippers aan al haar gasten cadeau, zodat iedereen de hele avond door kon dansen!

Hou je aan de dresscode

De dresscode op de uitnodiging is leidend. Het bruidspaar heeft altijd een bepaald beeld van hoe de bruiloft eruit moet komen te zien. Staat er op de uitnodiging een specifieke dresscode, hou je hier dan ook aan. Als het niet helemaal je stijl is, probeer er dan met kleine, subtiele accessoires jouw draai aan te geven. Is er geen dresscode aangegeven op de uitnodiging? Geen paniek! Vaak kun je aan de locatie zien hoe chique en/of formeel de bruiloft is.

Hou rekening met het weer

Pas je outfit aan op de weersomstandigheden. Ook al is die korte jurk zonder mouwen het allermooist, je wilt niet kou kleumend en oncomfortabel de bruiloft bijwonen.

Bruiloft don'ts

Kies geen witte outfit

Draag geen wit! Er is maar 1 iemand die een witte jurk aan mag op een bruiloft, en dat is de bruid. Het is haar dag, dus laat haar uitblinken. Vermijd ook crème, ecru en gebroken wit- achtige tinten voor de zekerheid. Wordt er expliciet aangegeven dat wit dragen is toegestaan, dan kun je deze regel natuurlijk vergeten.

Draag geen oncomfortabele kleding

Je zit en staat een hele dag en het bruidspaar wil alleen maar blije, geamuseerde gezichten zien. Je straalt automatisch veel meer als je je fijn voelt in je kleding.