0
veilig betalen
0
17/10/2018

Jouw perfecte werk outfit

josh-v-perfecte-werk-outfit-desk

Je wilt er natuurlijk altijd perfect en fabulous uitzien, dus ook wanneer je naar je werk gaat. Gelukkig zijn er veel verschillende opties en styles mogelijk, zodat jij er ook op je werk 5 dagen lang super fashionable uit kunt zien. In dit artikel geven we jou advies over wat je het beste kunt dragen en zetten we een aantal do’s & don’ts voor je op een rijtje. Bij het samenstellen van een geschikte work outfit is het erg belangrijk dat je de cultuur van het bedrijf kent. Hier moet je dan ook je outfit op aanpassen. Wanneer er sprake is van een formele werksfeer, dan is een iets formelere outfit een prima keus. Denk bijvoorbeeld aan een nette zwarte jurk of een mooie blouse. Probeer je altijd aan te passen aan de dresscode van het bedrijf, maar je mag je outfit natuurlijk altijd een persoonlijke touch geven.

Kleding om te dragen naar je werk

Jurken & rokken

De keuze voor een rok of jurk is altijd een goed idee. Dit versterkt de vrouwelijkheid, maar ziet er tegelijkertijd ook classy en stylish uit. Combineer deze items met een mooie blazer en je ziet er direct super zakelijk uit. Ook kun je een rok goed combineren met een mooie blouse. Op deze manier zie je er heel modern, maar ook chique uit. Let erop dat de kleding die je naar je werk draagt niet te bloot of uitdagend is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat een rok of jurk niet té kort is, de schouders niet te bloot zijn en dat je geen te diep decolleté hebt.

josh-v-perfecte-werk-outfit-essentials

Het pak

Een pak is tegenwoordig erg populair. Deze broek met bijpassende blazer of blouse ziet er heel professioneel, maar ook modern uit. Het pak is verkrijgbaar in veel verschillende modellen en kleuren. Hierdoor is er voor elke gelegenheid wel een geschikte optie! Heb je een doorsnee werkdag? Kies dan voor een broek met bijpassende blouse waar je jezelf comfy invoelt maar er tegelijkertijd ook trendy in uit ziet. Wanneer je een afspraak hebt kan je je outfit zakelijker maken door een blazer aan je outfit toe te voegen. We love it!

josh-v-perfecte-werk-outfit-zoya-blazer-kris-broek

Jeans

Tegenwoordig kan ook de jeans prima gedragen worden naar het werk. Let er wel altijd op dat je het juiste model en de juiste kleur uitzoekt. Een jeans met gaten of een erg opvallend patroon is meestal niet zo geschikt voor op de werkvloer. Wanneer je hier rekening mee houdt, is ook de jeans super fabulous. Combineer dit item bijvoorbeeld met een mooie blouse, een leuke blazer of een nette top.

josh-v-perfecte-werk-outfit-essentials-jacket

Schoenen

Op het gebied van schoenen is er heel veel mogelijk. Laarzen of een klassieke pump zijn altijd een goede optie om te dragen naar het werk. Ook schoenen met een hak zijn goed te combineren met jouw werk outfit. Tegenwoordig zijn ook de sneakers op het werk erg populair. Zorg er dan voor dat de rest van je outfit niet te casual is. Draag bij de sneakers bijvoorbeeld een nettere jeans of blazer of maak je outfit compleet met classy accessoires. - Give a girl the right shoes and she can conquer the world.

josh-v-perfecte-werk-outfit-schoenen

Accessoires

Ten slotte kun je jouw outfit helemaal compleet maken door leuke accessoires toe te voegen. Een tas is altijd de perfecte accessoire. Tassen zijn namelijk niet alleen super fashionable, maar ze zijn ook heel erg handig om al je spullen voor het werk in op te bergen. Sieraden zoals oorbellen of een armband geven vervolgens die extra special touch aan je outfit. Daarnaast is het horloge het perfecte item om jouw work outfit helemaal compleet te maken.

josh-v-perfecte-werk-outfit-accessoires

Do’s & Don’ts

Do: Kies op tijd jouw outfit

Bedenk niet pas ‘s ochtends wat je aan gaat doen. Denk hier de avond van te voren al over na, zodat die perfecte outfit s’ochtends al klaar ligt.

Do: Let op de details

Zorg er altijd voor dat je werk outfit er tip-top uitziet. Controleer je kleding van te voren dus goed. Vlekken en kreuken zijn een echte no-go!

Do: Kies voor de juiste middenweg

Kies dus geen outfit die té casual is, maar kies ook geen outfit die te formeel is. Kijk altijd goed naar wat het beste past bij het bedrijf.

Don’t: Draag geen kleding die te bloot is

Kies geen top die te doorschijnend is of een top waarbij je de schouders ziet. Draag daarom altijd een top met een mouwtje.

Don’t: Draag geen schoenen die te zomers zijn

Draag in de zomer nooit teenslippers naar je werk. Natuurlijk wil je zodra het lekker weer wordt jouw zomerse schoenen weer zo snel mogelijk uit de kast halen, maar kies dan voor classy loafers of zomerse pumps.

josh-v-perfecte-werk-outfit-inspiratie-collage