0
veilig betalen
0
19/09/2018

How to: layer up

josh-v-layering-trend-desk

It’s that time of the year – Het zonnetje schijnt nog heerlijk en natuurlijk wil je nog genieten van de laatste lekkere zomerdagen. Met je voeten door het zand lopen langs de kust en later lekker eten aan de boulevard. Naarmate de dag wordt het steeds kouder en ben je bibberend op zoek naar het eerste beste openhaardje op het terras. Daarom hebben wij voor jou wat inspiratielooks op een rij gezet om er zowel overdag als ’s avonds fabulous uit te zien en het niet te koud te krijgen. De gouden tip? Laagjes! In de Nederlandse zomer weet je nou immers nooit wanneer het weer omslaat. Door het gebruik van meerdere laagjes ben je in ieder geval altijd goed voorbereid.

Verschillende looks

A classy look

Om een classy look te creëren kan je verschillende Essentials met elkaar combineren. Een blazer met een bijpassende kokerrok of pantalon zorgt voor een klassieke two pieces outfit. Door deze outfit te combineren met een blouse krijgt je outfit een elegante touch. Wil je het liever wat speelser kies dan voor een IT-shirt met tekst. Naast dat een two pieces suite een erg leuke trend is, is het ook nog eens ideaal voor de koudere zomeravonden. Overdag kun je heerlijk je jasje over de stoel hangen wanneer je van de zon aan het genieten bent. ’s Avonds wanneer de zon onder gaat, vermijd jij je bibber tanden door je outfit weer compleet te maken – Win-win!

josh-v-layering-trend-classy

A casual look

Een van de grote voorliefdes van vrouwen: denim jacket. Een geweldig kledingstuk om je dagelijkse look mee af te maken en daarbij ook nog makkelijk te combineren. Een T-shirt met een denim jacket erover heen zorgt precies voor voldoende warmte op een frisse zomeravond. Draag een vlot T-shirt met een lange rok voor een casual look. Accentueer je taille met een riem voor meer detail in je outfit. Om het plaatje compleet te maken kies je voor een denim jacket. Heb je je jasje nou niet nodig? Omknopen! Tijdens de Fashion Week zijn er veel modellen gespot die sweaters om hun heupen knoopten. Praktisch en Fashionable.

josh-v-layering-trend-casual

A trendy look

Black is always a good idea – Als je in een trendy outfit wil verschijnen, kan je altijd voor een zwarte outfit kiezen. Draag een top met een rok of kies voor een jurk. Een losse en luchtige outfit is niet alleen chique maar ook perfect om ’s avonds af te maken met een blazer en verschillende accessoires zoals de tas en sieraden. Een rok is ook op een speelsere manier te combineren met andere trends zoals een transparante blouse of een IT-shirt. Een trendy outfit die je op meerdere gelegenheden kan dragen, een goede investering dus!

josh-v-layering-trend-trendy-black

Tips voor het combineren van laagjes

Tip 1: Complete outfit

Make your body feel comfortable, not sweaty – Voor het combineren van laagjes gebruik je geen dikke stoffen en niet te veel lagen. Je begint het best met een dunne stof en voegt hierover een laag toe zoals een blazer of een jackje. Vervolgens voeg je accessoires toe om de outfit af te maken. Een hoed is zowel trendy als functioneel. Warmte wordt namelijk via je hoofd afgeleid. Een ander handig zomer item is een dunne poncho die je ook nog als dekentje kan gebruiken op het terras.

josh-v-layering-trend-complete-outfit

Tip 2: Show your body

De echte koukleumen onder ons willen soms nog weleens overdrijven in het gebruik van laagjes. Verstop jezelf niet onder al die lagen stof maar laat je lichaam goed uitkomen door de onderste lagen van je outfit goed aan te laten sluiten op je lichaam en eventueel je taille te accentueren. – Show them who you are.

josh-v-layering-trend-show-body-blauwe-jurk

Tip 3: Love prints

Op dit moment zijn er erg veel prints in de mode. – Awesome. Toch is het verstandiger om bij het gebruik van laagjes je kledingkeuze zo neutraal mogelijk te houden en te kiezen voor maximaal één print. Meerdere printjes bij elkaar zorgen namelijk voor een drukke look. Een drukke look legt geen accent op één gedeelte van je lichaam en slankt dus niet af. Maak je wel gebruik van printjes? Laat de print met het grootste formaat overheersen.

josh-v-layering-trend-prints

Tip 4: Play with lengths

Wanneer je laagjes met elkaar combineert zijn lengtes en verhoudingen één van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Zorg ervoor dat als je klein bent je geen lange bovenkleding over korte onderkleding aan gaat trekken. Dit laat je benen korter lijken, and we girls don’t like that! Als je wat langer bent en dit niet wil benadrukken, kan je een tuniek of lange bovenkleding over een strakke jeans aantrekken.

josh-v-layering-trend-lengths

Layer up for the cold summer days 

josh-v-layering-trend-inspiratie-collage