0
veilig betalen
0
24/10/2018

Schoenen: tips voor schoenverzorging

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-desk

De juiste schoenen zijn een musthave voor elke outfit. Vrouwen en schoenen worden daarom ook wel een match made in heaven genoemd. Maar show jij wel genoeg love voor je schoenen? JOSH V heeft een groot aanbod aan verschillende schoenen – voor ieder wat wils: heels, boots, laarzen of ballerina’s. Wij laten je zien hoe je deze lucky shoes de juiste verzorging kan bieden.You name it, we have it!

Schoenverzorging

Schoenen hebben veel liefde en verzorging nodig, vooral als je de schoenen vaak draagt! They need you! Een goede basis voor je schoenen is een verzorgende all-in-one schoenspray. Deze spray is geschikt voor zowel leer, suède als canvas. Het zal ervoor zorgen dat je schoenen vuil- en waterafstotend worden. Zo maakt die regenbui niks meer uit. Keep looking fabulous!

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-print-laarsjes

Glad leren schoenen

Glad leren schoenen zijn makkelijk te behandelen. Een goede leer crème zal ervoor zorgen dat de schoenen goed gevoed zijn. Kies voor een schoenpoets op basis van bijenwas. Schoenpoets op basis van siliconen is slecht voor het leer omdat het ervoor zorgt dat het leer niet meer kan ademen. Te veel poets zorgt ook dat de schoen niet meer kan blijven ademen. Kies voor een poets in dezelfde kleur als je schoen of ga voor een neutrale kleur zodat je hem bij meer schoenen kan gebruiken. Met een droge doek even uitpoetsen en je schoenen zullen ook meteen mooi shiny zijn.

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-going-places

Patent leren schoenen

Lak leer, ook wel patent leer genoemd, kan niet met een normale leer spray worden ingesprayed. Soms kan dit namelijk vlekjes geven op de schoenen. Hiervoor is een speciale lak mousse verkrijgbaar. Deze mousse zorgt ervoor dat de schoenen mooi blijven. Tijdens het gebruik van de schoen kan je hem op dezelfde manier schoonmaken als een glad leren schoen.

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-xess-lak-metallic

Suède schoenen

Suède heeft net even wat meer liefde nodig dan leer. Deze schoen neemt snel vocht op en daarom is het belangrijk om hem voor het dragen goed in te sprayen met een beschermende spray. Deze is verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor je schoenen nooit meer vaal worden. Daarnaast is deze ook speciaal verkrijgbaar voor het materiaal suède. Een borsteltje zal helpen om de spray uit te borstelen en het suède schoon te maken, mocht er een vlek op zitten. Een goede borstel voor suède is een natuurcrêpeborstel. Show them some love.

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-gizi-boots

Schoenen tips

Tip 1: Geef jouw schoenen rust

Het is goed om je schoenen een dagje rust te geven. Zorg er dus zo veel mogelijk voor dat je je schoenen niet twee dagen achter elkaar draagt. Op deze manier kunnen ze goed herstellen en blijven ze langer mooi.

Tip 2: Laat je schoenen drogen

Wanneer je schoenen nat zijn geworden door een regenbui is het belangrijk om de schoenen niet bij de verwarming te laten drogen. Zet je schoenen gewoon in de hal en ze zullen daar vanzelf gaan drogen. Zo voorkom je dat bepaalde vlekken in het leer drogen.

Tip 3: Gebruik houten schoenspanners

Houten schoenspanners zijn zeer belangrijk om jouw schoenen goed in shape te houden. Houten schoenspanners zullen er ook voor zorgen dat het vocht uit je schoenen wordt getrokken, waardoor je schoenen nog langer mee gaan en jij er nog langer fabulous uit kan zien!

josh-v-schoenen-schoenenverzorging-inspiratie-collage