0
veilig betalen
0
17/10/2019

De fall/winter 2019 trend: damespakken

josh-v-trend-damespakken-winter

Voor de business vrouwen onder ons was ‘the suit’ al een musthave voor in de garderobe. Maar tegenwoordig zijn matching pakken voor dames ook een echte fashionrend buiten de werkvloer. Aankomende herfst en winter kan iedere modebewuste vrouw niet meer om deze trend heen. Damespakken zijn namelijk dé trend van dit seizoen. Ze komen in allerlei verschillende kleuren en modellen. Van trendy checks en pinstripe pakken tot aan pakken in een tijdloze zwarte kleur. Voor welk type pak ga jij?

Damespakken met ruiten

Pakken met ruitdessin zijn hot! Van oorsprong komt de checks print uit Schotland, maar nu is deze print bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zie je het overal ter wereld. Ook in de nieuwe wintercollectie van JOSH V vind je geruite items terug, zoals de Ricki jurk, Babeau blazer, Perle pantalon, Jimmy rokje. Bekijk de nieuwe collectie JOSH V geruite items.

LEUK WEETJE: Oorspronkelijk komt de tartan, ook wel een geruite wollen stof, uit Schotland. Elke streek uit Schotland had vroeger een eigen unieke tartan die hoorde bij een wever of een Schotse Clan. Door een kledingwet in 1746 mochten mannen zich op een gegeven moment niet meer kleden in tartans. Na 35 jaar werd deze wet weer opgeheven, maar veel Schotse tradities waren hierdoor verloren gegaan. Veel Schotten probeerden in de jaren erna te achterhalen of zij ook een eigen ruit hadden.

Vandaag de dag mogen sommige ruiten alleen nog door clanleden gedragen worden. Maar over het algemeen zijn we vrij om te maken en dragen wat we willen. Alleen op de BURBERRY-ruit zit een patent.

josh-v-trend-damespakken-winter-co-ords

Gestreepte blazers en broeken

Pakken kun je blijven customizen aan de hand van jouw persoonlijke stijl. Het pinstripe pak is een mooie vervanger voor klassieke, tijdloze blazers en broeken. De lijnen zorgen voor een mooie fit en geven je look een extra twist. Daarnaast zorgen verticale strepen er ook nog eens voor dat je slanker lijkt.

Bekijk de collectie pakken met streepdessin bij JOSH V. Combineer bijvoorbeeld de Bloom blazer met de Pemma broek. Draag je liever een rokje? Dan kun je de Bloom blazer combineren met de Juno rok.

josh-v-trend-damespakken-winter-purple

Tijdloze pakken voor dames

Wie wil zich nou niet altijd een zelfverzekerde girl boss voelen? Met een damespak straal je deze zelfverzekerdheid zeker weten uit!

Ben jij (nog) niet van de pakken met prints of opvallende kleuren? Ga dan voor een tijdloos pak in een effen kleur die je zowel casual als zakelijk kunt dragen. Suits in effen kleuren zijn altijd goed en een fashionable optie tegelijkertijd. Je kan een pak casual dragen met een trendy sneaker of chic met een vrouwelijke stilettohak.

josh-v-trend-damespakken-winter-josh-veldhuizen

Skirt suits versus pants suits

Pakken bestaande uit een blazer en pantalon zijn op dit moment helemaal on trend! Ook bij JOSH V houden we van deze trend. Maar het is lang niet altijd zo geweest dat vrouwen pakken droegen met een pantalon. Jaren geleden was het dragen van een broek namelijk op veel plaatsen nog verboden voor vrouwen. Pas rond 1965 werd de broek pas geaccepteerd als een kledingstuk dat ook prima vrouwelijk kan zijn, dankzij belangrijke modespelers Coco Chanel en de Vogue.

Ben jij niet zo’n fan van de pakken bestaande uit een blazer en pantalon? Ga dan voor de vrouwelijkere variant: pakken met een rok. Skirt suits kun je eindeloos combineren met overknee boots, pumps of hippe sneakers.

Skirts suits of pants suits, wij zijn in ieder geval fan van beide! Je vindt ze bij JOSH V ook in allerlei verschillende modellen, kleuren en prints.

josh-v-trend-damespakken-co-ords

Oversized blazers

Een andere trend waar we niet meer omheen kunnen is de oversized blazer. Het is tegenwoordig een echte trend om je blazer aan te schaffen in een maatje (of twee maten) groter. Niet alleen super comfy, maar ook fashionable chic. De boyfriend look zien we veel terug bij verschillende fashion icons en influencers.

Maar hoe draag je de oversized blazer? Je draagt de oversized blazer casual met een bijpassende loose fit of flared pantalon. Maar het is ook erg leuk om af te stijlen met een mom jeans of damaged denim shortje voor een echte streetstyle look.

Hoe combineer je het damespak?

Een mooi pak kun je op verschillende manieren dragen en combineren. Combineer jouw pak bijvoorbeeld met hakken voor een echte power look, of ga voor een casual look met een trendy paar sneakers en een T-shirt.

Verder zijn sjaals ook een essentieel item tijdens de koudere herfst- en winterdagen. Combineer jouw pak tijdens de koudere dagen met één van je favoriete dikke, gebreide sjaals en je bent good to go!

Een andere killer accessoire die jouw pak helemaal af maakt is de belt bag. Ze zijn er verschillende kleuren en maten, van chique tot aan stoer. Deze tas draag je in de taille, waardoor ook gelijk je figuur mooi kan worden geaccentueerd. Heuptassen in combinatie met een pak maken jouw look super stoer en edgy. Een ander groot voordeel is dat je jouw zware tas niet meer hoeft te dragen, super comfortabel en trendy at the same time!

Met verschillende keuzes in accessoires kun je dus totaal andere looks creëren.

josh-v-trend-damespakken-winter-green-pink

Matching suits zijn echt the way to go dit seizoen. Deze herfst en winter kan dit item dan ook echt niet meer ontbreken in jouw garderobe. Dus heb jij nog geen mooi exemplaar in de kast hangen? Of wil je jouw pakkencollectie uitbreiden? Neem dan snel een kijkje bij de collectie Power Suits van JOSH V.

“Suits have a way of feeling both polished and a little bit rock and roll”