0
veilig betalen
0
16/08/2021

Stijladvies: verschillende lichaamsvormen

josh-v-stijladvies-verschillende-lichaamsvormen

Geen mens is hetzelfde en iedereen heeft een ander lichaamstype. Weet jij welke vorm jouw lichaam het meest typeert? Heb je misschien een appel, een peer, of toch een zandloper figuur? Wij zullen de vier meest voorkomende lichaamstypes toelichten en geven daarbij de beste tips. Zo weet jij welke kleding het beste bij jouw figuur past!

Het zandloperfiguur

Kenmerken: Vrouwen met een zandloperfiguur hebben een smalle taille, volle borsten en brede heupen. Curves to die for!

Tips: Door nauw aansluitende kleding te dragen, zoals de JOSH V Taniya body, wordt jouw taille extra geaccentueerd. Wanneer je op zoek bent naar een mooie aansluitende broek, ga dan voor een skinny model zoals de JOSH V Marym broek.

Vermijden: Broeken met opvallende zakken op de heupen kan je beter vermijden. Je heupen worden hierdoor extra benadrukt. Ook kunnen de juiste schoenen veel voor je figuur doen. Wanneer je een zandloperfiguur hebt, kan je het beste kiezen voor schoenen met een wat bredere hak. De JOSH V Leanna boots hebben bijvoorbeeld de perfecte breedte. Smalle hakken (zoals naaldhakken) kunnen ervoor zorgen dat je benen wat voller lijken.

josh-v-stijladvies-lichaamsvormen

Het appelfiguur

Kenmerken: Vrouwen met een appelfiguur hebben meestal een vollere buik, volle borsten, smalle heupen en slanke benen.

Tips: Wanneer je een appelfiguur hebt, is het mooi om de nadruk op je borst, schouders, hals en benen te leggen. A-lijn jurken zijn hier uitermate geschikt voor. Dit model jurk loopt vanaf de taille wijd uit waardoor je borst en benen alle aandacht krijgen. Wanneer je liever een broek draagt, kunnen wij de JOSH V Marym broek adviseren. Dit strakke model laat jouw benen prachtig uitkomen.

Vermijden: Vermijd hooggesloten bovenkleding, hierdoor leg je meer nadruk op de bovenkant en daarmee op de appelvorm. Ook kan te strakke kleding je figuur erg accentueren. Kies daarom voor losvallende items zoals de JOSH V Teddy Only Love T-shirt.

Het peerfiguur

Kenmerken: Bij een peervorm zijn de heupen, dijen en bovenbenen een stukje breder dan de schouders. Daarnaast heeft een vrouw met een peervorm vaak ronde billen, een platte buik en een duidelijke taille.

Tips: Bij een peerfiguur is het prachtig als er nadruk wordt gelegd op het bovenlichaam. Je kunt dan ook het beste kiezen voor mooie aansluitende tops. De JOSH V Milo top is bijvoorbeeld echt een musthave voor iemand met een peerfiguur. Een top met een opvallende kleur of print is bij een peerfiguur ook een hele goede keus. Het accent wordt dan namelijk op je bovenlichaam gelegd. Wanneer je graag een blazer of jasje wil dragen, zorg er dan voor dat deze niet te lang is en mooi aansluit, zoals de JOSH V Zoya blazer.

Vermijden: Een lange jas kan je heupen breder doen ogen. Als dit niet je doel is, kan je dit beter vermijden. Gebruik daarnaast zo min mogelijk prints of broeken met opvallende zakken aan de zijkant.

Het rechte figuur

Kenmerken: Vrouwen met een recht figuur zijn vaak slank, hebben in verhouding weinig taille en smalle heupen. Vaak gaan deze kenmerken gepaard met slanke benen.

Tips: Met dit figuur kan je alle kanten op. Je kan ervoor kiezen om de aandacht naar je bovenlichaam te trekken door een aansluitende top te dragen (bijvoorbeeld de JOSH V Taniya body) en dit te combineren met een baggy broek (zoals de JOSH V Fay broek). Je kan er ook voor kiezen om het volume van je outfit juist naar boven te brengen, door voor een top met poofy sleeves te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de JOSH V Arya blouse. Combineer dit vervolgens met een skinny broek zoals de JOSH V Celym broek.

Vermijden: Probeer ergens in je outfit volume aan te brengen. Als je voor een strakke top en een strakke broek gaat, kan je outfit namelijk plain en simpel overkomen.