Binnen welk termijn wordt mijn retourzending verwerkt?
Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven van de aankoop af te willen zien, storten wij het aankoopbedrag, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending, terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Hiervan ontvang je een bevestiging per mail.

Wanneer de retourzending is verwerkt wordt het aankoopbedrag als volgt teruggestort:
* iDeal: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je rekening.
* MasterCard/Visa: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je creditcard overzicht.
* PayPal: Het aankoopbedrag staat binnen drie werkdagen weer op je PayPal rekening.
* Klarna: Het aankoopbedrag wordt verrekend met jouw Klarna factuur.
* Fashioncheque/Gift Card: Het aankoopbedrag wordt weer teruggestort op dezelfde kaart. Bewaar de code van de kaart dus goed.
Binnen hoeveel dagen kan ik mijn items retourneren?
Je kan binnen een termijn van 21 dagen, vanaf het moment van ontvangst van je bestelling, zonder opgave van redenen van de aankoop afzien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 21 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt. Je kunt het pakket terugsturen door het retourlabel te gebruiken wat bij je bestelling zit. Als je deze niet meer hebt kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dat is niet verplicht.

Zorg ervoor dat je de producten - indien redelijkerwijs mogelijk - ongedragen, onbeschadigd en voorzien van de aangehechte labels, retourneert. Je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen
Moet ik mijn gratis goodie die ik verkregen heb met de kortingscode ‘’GOODIE’’ terugsturen wanneer ik mijn order retourneer?
De goodie hoeft alleen teruggestuurd te worden wanneer de gehele order wordt geretourneerd. Besluit je bij een volledige retourzending om de goodie toch te houden, dan zal de waarde van de goodie worden ingehouden op het retourbedrag. Wanneer je een gedeelte van je order retourneert, mag je de goodie houden.
Hoe kan ik mijn items retourneren met het bedrijf Post NL?
Volg de volgende stappen om jouw items op de juiste manier te retourneren met Post NL:

Stap 1: Leg de items die je wilt retourneren samen met het retourformulier terug in de doos. Wanneer je geen retourformulier toevoegt, dan kan de verwerking van jouw retour vertraging oplopen.
Stap 2: Plak de retoursticker op de bovenkant van de doos. Zorg dat je eigen adres niet meer zichtbaar is om verwarring te voorkomen.
Stap 3: Lever de doos in bij een Post NL-locatie bij jou in de buurt.
Stap 4: Bewaar de track en tracé code die je bij de kassa krijgt wanneer je het pakketje afgeeft.
Hoe kan ik mijn items retourneren met Returnista?
Je kunt je pakket laten ophalen waar en wanneer jij dat wilt. Volg de volgende stappen om jouw items op de juiste manier te retourneren met Returnista:

Stap 1: Leg de items die je wilt retourneren samen met de pakbon terug in de doos. Wanneer je geen retourformulier toevoegt, dan kan de verwerking van jouw retour vertraging oplopen.
Stap 2: Plak de retoursticker op de bovenkant van de doos. Zorg dat je eigen adres niet meer zichtbaar is om verwarring te voorkomen.
Stap 3: Plan je ophaalverzoek in via de volgende link: joshv.com/ophaalverzoek
Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn items?
Voor het retourneren van je JOSH V order rekenen wij een vergoeding van €2,99. Dit bedrag zal in mindering gebracht worden op je retourbetaling. 10% van dit bedrag schenken wij aan het goede doel Sympany. Dit gereduceerde tarief geld alleen wanneer je gebruikmaakt van de procedures 'Retourneren met PostNL' of 'Retourneren met Returnista'. Bij Returnista kan je pakketje worden opgehaald. Bij PostNL dien je het pakket dan met het bij je order ontvangen verzendlabel via een PostNL locatie naar ons terug te sturen. Heb je geen verzendlabel meer dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wanneer je met een andere vervoerder wenst te retourneren zijn de volledige directe kosten voor het terugsturen voor jouw eigen rekening.
Ik heb gekozen om te betalen via Klarna.
Moet ik mijn factuur betalen bij een retourzending?
Nee, dit is niet nodig. Een Klarna factuur wordt automatisch verrekend met de retourzending. Als de gehele bestelling geretourneerd is krijg je van Klarna een aangepaste factuur via de mail met daarop alleen de retourvergoeding van €2,99. Wanneer er een gedeelte van de bestelling geretourneerd is, stuurt Klarna een aangepaste factuur via de mail met daarop het resterende bedrag en de retourvergoeding van €2,99.
Ik heb mijn bestelling geretourneerd maar ontvang een herinnering van Klarna.
Het kan zo zijn dat jouw retourzending nog niet volledig is verwerkt binnen de betalingstermijn van Klarna. In dit geval kan je op de website van Klarna de betaaltermijn met 10 werkdagen uitstellen.

Wanneer je het pakket retour hebt verstuurd, duurt het maximaal 10 werkdagen voordat we je retour hebben ontvangen en verwerkt. Zodra je retour bij ons is verwerkt, ontvang je binnen 24 uur een aangepaste Klarna factuur.
Kan ik mijn items ruilen?
Het is helaas niet mogelijk om items te ruilen die gekocht zijn via onze webshop. Wij willen je graag adviseren het onderstaande stappenplan aan te houden wanneer je geïnteresseerd bent in een ander item. Stap 1. Retourneer het ongewenste item via Post NL of Returnista. Dit artikel zal als een normale retour beschouwd worden en zal binnen 14 werkdagen verwerkt worden. Stap 2. Bestel in de tussentijd een nieuw item op onze website. Wanneer je dit op een werkdag voor 22:00 uur doet, heb je het item de volgende dag in huis.
Is het mogelijk om een (sale)item te retourneren?
Indien (sale)aankopen niet aan de verwachtingen voldoen, is er de mogelijkheid om deze te retourneren.
Is het mogelijk om een artikel te retourneren via een winkelverkooppunt of andersom?
Artikelen die via de officiële JOSH V webshop zijn besteld, kunnen alleen geretourneerd worden via het postadres wat op het retourformulier staat. Artikelen die in een winkel zijn gekocht, kunnen alleen bij de betreffende verkooppunten teruggebracht worden.
Wat voor garantie heb ik op mijn aankoop?
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar onze klantenservice via [email protected] of bel ons op het nummer +31 (0)20 218 48 21. Wij helpen je graag verder!