0
veilig betalen
0
6/08/2021

Creëer in 5 stappen jouw capsule wardrobe

josh-v-capsule-garderobe-josh-veldhuizen

Heb jij ook een overvolle kledingkast en toch nooit iets om aan te trekken. Wij hebben de oplossing! Houd het simpel en maak van jouw garderobe een ‘capsule wardrobe’! Dit is een garderobe die bestaat uit een selectie van slechts 37 essentiële kledingstukken voor een heel seizoen. Benieuwd hoe je dit het beste kan aanpakken? Josh geeft tips en tricks voor de perfecte capsule wardrobe! 

De ‘capsule wardrobe’ lijkt misschien een nieuwe, opkomende trend op het gebied van duurzaamheid en minimalisme, maar niets is minder waar. De capsule wardobe werd namelijk in de jaren 70 al bedacht door de Londense dame Susie Faux. Zij runde een kledingboetiek en gaf de naam capsule – wat small and compact betekent – aan een collectie van tijdloze items, zoals jassen, broeken, rokjes en tops die konden worden aangevuld met seizoenskleding om zo een efficiënte en toch stijlvolle garderobe te creëren. 

Het concept is onveranderd gebleven, maar er zijn wel een aantal richtlijnen gesteld aan een ‘capsule wardrobe’. Zo moet een capsule wardrobe uit minimaal twintig en maximaal veertig items bestaan die gedurende het hele seizoen (3 maanden) in je kast hangen. Hieronder vallen T-shirts, truien, vesten, broeken, jurken, rokjes, jassen en schoenen, maar niet je basics zoals ondergoed en sokken of sportkleding en accessoires. Maak je een goede selectie, dan kun je met je capsule wardrobe gemiddeld maar liefst 75 outfits samenstellen!

josh-v-garderobe-dames-pak-blauw

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

Stap 1: Kies een kleurenschema.
Ga voor een of twee basiskleuren die bij je passen en goed te combineren zijn, zoals Off-white, Black, Camel of Dark Blue. In deze tinten kun je het beste je broeken, jassen en tassen selecteren, zodat ze matchen met alle andere items in je kledingkast.

Na de basiskleuren bepaal je wat je twee accentkleuren worden; deze zijn helderder dan de basiskleuren en passen bij elkaar, zoals de kleur Latte of Indian Tan. De accentkleuren gebruik je voor tops, jurken of accessoires. Als het kleurenschema is vastgesteld moeten alle items in een kledingkast uitwisselbaar kunnen zijn, zodat de kleuren van de items elkaar altijd complementeren.

Stap 2: Selecteer je kleding op basis van je lichaamstype.
Sommige items flatteren je lichaam meer dan andere. Grote kans dat je die kledingstukken liever draagt en in je capsule wardrobe wil houden. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook de JV Stories over verschillende lichaamstypes.

Stap 3: Stem je items af op je huidskleur en de ondertoon van je huid.
Net als bij de taillering van kleding, zijn ook sommige kleuren meer flatterend dan andere, zowel voor je huidskleur als voor je lichaamsvorm. 

Stap 4: Kies voor klassieke vormen en patronen
Klassieke items raken immers nooit uit de mode.

Stap 5: Kwaliteit is key.
Omdat een capsule-garderobe bestaat uit een kleinere selectie items die op verschillende manieren gedragen kunnen worden, is het belangrijk om voor items van hoge kwaliteit stoffen te gaan die lang meegaan en er goed blijven uitzien. 

De capsule wardrobe van Josh

 Josh: ‘De collecties van JOSH V kenmerken zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en details zoals branded knopen en luxe embroidery en staan bekend om de flatterende en tegelijkertijd comfortabele pasvorm. Voor het samenstellen van mijn capsule wardrobe is de JOSH V Essentials collectie ideaal om als basis te nemen, omdat deze collectie bestaat uit tijdloze producten van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat de items eindeloos gecombineerd kunnen worden en jarenlang meegaan.

Josh’ selectie van 15 basics uit de JOSH V Essentials collectie:

Josh’ selectie van 9 musthave trend-items uit de JOSH V Pre-Fall ’21 collectie:

Accessoires:

Zelf je capsule wardrobe samenstellen of liever je eigen kleurenschema samenstellen? 
Bekijk dan hier de JOSH V Essentials collectie en de nieuwste (Pre-)Fall ’21 collectie!